X Choose your country
sv_SE Sweden
nb_NO Norway
en_GB UK
fi_FI Finland
de_DE Germany
es_ES Spain
fr_FR France
nl_NL Netherlands
pl_PL Poland
da_DK Denmark
Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700 | Forhandlere

FAQ

Inden ordreafgivelse

Hvad koster det at få et tilbud?
Du får altid et gratis tilbud fra os. Udfyld og indsend formularen tilbudsforespørgsel, så vender vi tilbage med en pris og en tegning. Vedlæg gerne billeder og en skitse. Her finder du formularen tilbudsforespørgsel.

Får man en monteringsanvisning med ved levering af ClickitUp?
Der medfølger en instruktionsbog, der indeholder monteringsanvisning, når dit glasgelænder leveres. Vi anbefaler, at du ser monteringsfilmen “sådan monterer du ClickitUp®” for at se, hvordan man monterer vores glasgelændere.

Hvad skal jeg bruge til at montere ClickitUp® glasgelænderet?
Det værktøj, du skal bruge, er skruetrækkere, målebånd, vaterpas og træklodser til højdejustering. Monteringsfilmen Sådan monterer du ClickitUp® viser, hvilket værktøj og hvilke monteringsskruer du skal bruge.

Hvordan vælger jeg den rigtige skrue til fastgørelse i underlaget? 
Monteringsenhederne skal passe til det underlag, der skal anvendes. Ved montering af ClickitUp® glasgelænder anbefaler vi, at følgende anvendes:
Til TRÆ: Fransk skrue 120×8 mm skal fastgøres i strøer.
Ved BETON: Ved montering i støbte fliser skal du bruge klæbeanker eller betonskruer, der er mindst 80×8 mm
Ved STÅL: M8x30 gennemgående, eller bor og skær gevind

Hvor lang leveringstid har I?
Leveringstiden på vores glasgelændere er 2-8 uger alt efter, hvilket glasgelænder der bestilles. Glasgelændere med standardmål har kortere leveringstid end dem med specialmål. På ordrebekræftelsen angives datoen på fredagen i den aktuelle leveringsuge. 

Kan jeg montere ClickitUp® glasgelænder selv?
Ja, men vi anbefaler altid, at installationen udføres af en fagmand. For at glasgelænderne med hæv- og sænkbart glas kan klare vindlasterne, er det helt afgørende, at fastgørelsen til underlaget holder, hvilket stiller store krav til udførelsen. Vores glasgelændere skal fastgøres til et stabilt underlag samt med de rette monteringsenheder. Hvis monteringen skal udføres uden fagmand, anbefaler vi filmen “sådan monterer du ClickitUp®”

Hvilke farver kan jeg få glasgelænderet i?
Som standard er det naturanodiseret. Der er mulighed for at vælge sortanodiseret eller pulverlakeret i RAL-farve mod pristillæg. Ved pulverlakering er det de nederste, udvendige aluminiumsstolper, der lakeres, ikke de indvendige stolper og bunddetaljerne

OM CLICKITUP®

Hvad er forskellen på ClicktiUp®, ClickitUp®Balcony, ClickitUp®Inside og CiU®Fixed?
I årenes løb er ClickitUp® blevet videreudviklet, og i dag er der flere varianter af glasgelænderet – alle med det samme design og finish. Nu kan man både få et glasgelænder med hæv- og sænkbart glas, og et der kun har det nederste faste glasparti – CiU®Fixed.

Samme design men forskellige udformninger og tilpasninger alt efter, hvor gelænderet skal monteres. Glasgelænderet er produktudviklet til at kunne klare forskellig montage, på altan samt på indersiden af et eksisterende gelænder. Et fast glasgelænder kan kombineres med et glasgelænder, der har et hæv- og sænkbart glaspanel.

Hvor produceres ClickitUp® glasgelænderet ?
Al produktion af glasbalustrade finder sted i Sverige i ErgoSafe AB lokaler i Halmstad.

Hvilke mål fås jeres glasgelænder i ?
Vores glasgelænder fås i forskellige maks. mål alt efter, hvilken variant du vælger. Det er muligt at bestille gelændere både i standardmål og efter specialmål. Mindste mål er 700 mm og maks. mål er 2000 mm.

Betaling

Hvad er prisen på jeres glasgelændere?
Prisen for vores forskellige varianter af glasgelændere varierer. Det er bredden og antallet af sektioner på en strækning, der afgør den totale pris. Vi opgiver vores priser pr. sektion. Dertil kommer prisen for glasvariant og variant af glasgelænder. Da to byggeprojekter aldrig er ens, beder vi altid om bilag til tilbudsforespørgslen. Så som en skitse, billeder, etage, farve osv., og derefter vender vi tilbage med en tegning og et tilbud.

Materiale

Hvad er hærdet glas?
Hærdet glas er et personsikkert glas, der er 4-5 gange stærkere end almindeligt glas. Hvis hærdet glas går i stykker, bliver det til mange bittesmå stykker, til forskel fra almindeligt glas som bliver til store skår. Hærdet glas bruges til vores glasgelændere i jordhøjde, til indersiden af et eksisterende gelænder og til de bevægelige øverste glaspaneler både i varianten til jordhøjde og til altanglassets bevægelige øverste glaspanel.

Hvad er lamelglas?
Lamelglas er to stykker glas, der sidder sammen med et plastlaminat imellem, som gør, at glasset holdes sammen, når det går i stykker. Benyttes ofte til forruder i biler og andre applikationer, hvor der stilles store krav til holdbarhed og sikkerhed. Benyttes til det faste glas på vores altangelænder.

Kan man få glasset i en anden farve?
Nej, vi leverer kun klart glas, men man kan få folieret glasset hos et lokalt firma.

Kvalitet & Garanti

Er gelænderet testet?
ClicktiUp®Balcony og CiU®Balcony Fixed er testet hos RISE i henhold til SS-EN 12600:2002 tunge stød samt i Storbritannien for at opfylde British Standard BS6180.

Hvor meget blæst tåler gelænderet?
ClickitUp® tåler vindstyrke op til 22 m/s i udfoldet tilstand. CE-mærket i henhold til maskindirektivet 2006/42/EG. Vi anbefaler, at man sænker gelænderet ved vindstyrke over 18 sekundmeter. Følg advarsler om stærke vindstød på DMI. ClickitUp®Balcony tilpasses efter vindlast og højde der, hvor gelænderet skal monteres.

Glasset på mit ClickitUp® kan ikke komme helt op. Er der en fejl i gelænderet?
Nej. Det bevægelige glaspanel kan have brug for hjælp til at nå sin øverste position. For at det hæv- og sænkbare glaspanel på en sektion kan fungere optimalt, er monteringen altafgørende. Hvis sektionen ikke er i vater, er der risiko for, at det bevægelige glaspanel går skråt, når det bevæges op, hvilket kan bevirke at glasset bevæger sig trægt eller sætter sig fast. Hvis dette er tilfældet, skal du tjekke sektionens hældning. Hvis sektionen er i vater, og gelænderet stadig ikke kommer helt op, kan dette enten skyldes udeklimaet, eller at sektionen skal spules ren i mellemrummene på det nederste parti og smøres med glidefilm baseret på PTFE. Læs pdf-filen Vedligeholdelse ClickitUp® Hvis ClickitUp ikke fungerer tilfredsstillende, kan du også gennemgå Fejlfinding ClickitUp

Det ene af mine toplåg stikker et par millimeter op på den ene side af gelænderet. Er det en fejl?
Der sidder to forskellige typer gasfjedre i hver sektion. Den ene gasfjeder trykker konstant opad, og den anden har låsefunktion.  På cylinderen, der trykker, kan det forekomme, at toplåget trykkes et par millimeter op. Det kan også skyldes, at I har fået en sætning i underlaget.

Hvor længe holder gasdæmperne?
Ligesom alle de andre materialer, der er brugt til at fremstille ClickitUp®, er gasfjederen af højeste kvalitet. Gasfjederen har en velafprøvet teknik, som anvendes inden for mange etablerede brancher som f.eks. bilindustrien med bevist lang levetid. Hvis gasfjederen skal udskiftes, kan dette også lade sig gøre. Kontakt din sælger for at bestille en ny.

Vedligeholdelse ClickitUp® glasgelænder

Hvilken vedligeholdelse kræves der?
Alle materialer, der er anvendt til alle detaljer på vores gelændere, er nøje udvalgt og specialudviklet til at kunne modstå barskt klima og leve op til markedets høje forventninger. Vedligeholdelsen er begrænset til at spule mellemrummene rene på de gelændere, der har hæv- og sænkbart glas samt smøre dem med glidefilm baseret på PTFE. For at toplågene skal beholde deres udseende, bør de pudses en gang om året. Læs pdf-filen Vedligeholdelse ClickitUp®

Levering/transport

Hvordan leveres mit glasgelænder?
Dit glasgelænder leveres som komplette sektioner på en palle. En palle rummer maks. 6 sektioner. En palle kan i alt veje op til 450 kg. Pladsen, hvor leveringen skal ske, skal være asfalteret vej eller lignende. Det er købers ansvar, at vejen hen til leveringspladsen opfylder fragtmandens krav.

Hvor meget vejer en ClickitUp® sektion?
1 stk. ClickitUp® 1800 sektion vejer 73 kg
1 stk. ClickitUp® 1500 sektion vejer 63 kg
1 stk. ClickitUp® 1000 sektion vejer 45 kg